Publicatie

Publicatie

Last minute vakantie geboekt?

Haal ook last minute gezondheidsadvies!

Je hebt dan toch de knoop door gehakt en een ‘last minute’ vakantie geboekt naar die mooie droombestemming: een heerlijke strandvakantie in Turkije of misschien wel iets heel anders. Wat het ook is, het is een heerlijk vooruitzicht voor je!

Zo’n last minute boeking heeft als voordeel dat je heel snel vertrekt, dus je geduld wordt niet op de proef gesteld en je kunt meteen beginnen met aftellen voor vertrek!
Het nadeel is dat je nu minder tijd hebt om je goed voor te bereiden en dat kan toch wel belangrijk zijn. Zeker als je er op het laatste moment achter komt dat je voor jouw droombestemming nog gezondheidsadvies nodig hebt. Denk hierbij aan adviezen, eventuele vaccinaties of in sommige landen malariapillen. Gelukkig is het bij de meeste vaccinatiecentra en GGD’s geen enkel probleem om ook last minute langs te komen voor een gezondheidsadvies op maat. Ook vlak voor vertrek kan advies om bijvoorbeeld reizigersdiarree te voorkomen gegeven worden. En verstandige maatregelen, zoals je handen goed wassen, alleen flessenwater drinken, geen geschild fruit eten en geen ijsklontjes in je drinken doen kunnen je helpen om op vakantie niet ziek te worden. Daarnaast kunnen verschillende vaccinaties, zoals bijvoorbeeld DTP en hepatitis A, nog zeer kort voor vertrek worden gegeven. Voor vrijwel alle niet-westerse landen, waaronder Turkije en Egypte, maar ook voor Kroatië worden vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen. Neem direct contact op met een van onderstaande adressen als je meer wilt weten over de mogelijkheden voor last minute gezondheidsadvies. Dat kan op verschillende locaties, maar ook bij jou thuis, als dat beter past binnen de allerlaatste voorbereidingen van jouw last minute vakantie! De vaccinatiecentra en GGD-en waar je terecht kunt voor gezondheidsadvies volgen allemaal de actuele adviezen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) bij het bepalen van de vaccinaties en adviezen die je nodig hebt voor jouw vakantie. Ook is een advies afhankelijk van je leeftijd, je gezondheid, de manier waarop je reist, de tijdsduur van de vakantie en de gebieden waar je naar toe wilt gaan. Tijdens je afspraak krijg je dus een gezondheidsadvies op maat!
Bovendien wordt dit advies plus de eventuele nodige reisvaccinaties vaak vergoed binnen de aanvullende polis van uw zorgverzekering.

Bron : de weekkrant.nl Arnhemse Koerier woensdag 6 juli 2011