Reizigersvaccinatie

Reizigersvaccinatie

Laat je prikken!

Als u gaat reizen naar verre bestemmingen, loopt u risico om besmet te raken met een infectieziekte. Voor veel (sub)tropische bestemmingen en bestemmingen dichtbij huis, zoals Egypte en Turkije, zijn vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen of verplicht.

Op tijd laten vaccineren.

Sommige vaccinaties geven alleen een effectieve bescherming als u deze een bepaalde periode voor uw reis krijgt. Dit hangt af van het soort vaccinatie, uw leeftijd, welke vaccinaties u al gehad heeft, welke reis u gaat maken en hoe lang u wegblijft. Afhankelijk van de manier van reizen zijn de sanitaire voorzieningen en de hygiëne vaak slechter dan in Nederland. Ook bevat in veel landen het drinkwater bacteriën die we in Nederland niet kennen en komen er exotische insecten voor.

Met een vaccinatie of malariatabletten kunt u zich tegen deze risico’s beschermen. Daarnaast is het belangrijk dat u voldoende geïnformeerd bent wat u wel en niet kunt doen. Laat u bij voorkeur 6 weken voor aanvang van uw reis door onze professional adviseren. U krijgt een deskundig en persoonlijk advies dat op uw reisdoel en verblijfsduur is afgestemd. Ook vlak voor vertrek, bijvoorbeeld last-minute, is het verstandig om u zich te laten adviseren over uw reis en de vaccinaties te halen.

Voor algemene adviezen en vaccinaties per land.

Zie: www.lcr.nl